تاریخ : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024

نرم‌افزار آوای معرفت اثری خاص و برای عموم مردم است

  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸

حجت‌الاسلام سیداحمد سجادی، رئیس مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، امروز پنجم مردادماه در آیین رونمایی از نرم‌افزار «آوای معرفت»؛ ترتیل قرآن کریم به شکل تندخوانی که در حسینیه چهارده معصوم اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: بعد از نرم‌افزار طنین وحی به این نتیجه رسیدیم که نرم‌افزاری از ترتیل‌های قرآن کریم و برخلاف شیوه‌ها و سبک‌های گذشته خاص با‌ الحان عربی، به شکل شیوه‌های مبتنی بر نمادهای ایرانی و فارسی تولید کنیم، به همین دلیل این هدف در قالب نرم‌افزاری با عنوان «آوای معرفت» تولید شد.

وی افزود: این ترتیل همراه با ملودی‌ها و نماهای ایرانی و فارسی است و کاملاً در گام بالا خوانده شده است، توجه به معنی در هنگام بیان آیات قرآن کریم؛ ترتیل زیبای استاد محمدرضا حق‌شناس، قاری برجسته کشور؛ تمرکز بر آواهای ابتکاری ایران در دستگاه‌ها و الحان فارسی از ویژگی‌‌های این اثر قرآنی است.

رئیس مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان بیان کرد: بعضاً قرائت‌های قرآن توسط قاریان سعودی و با الحان عربی و به سبک گام بالاست و لذا این آثار مورد نظر و توجه قاریان جهان اسلام قرار می‌گیرد، به همین دلیل در این اثر سعی شده به وقف‌ها و مسائل تجویدی مبتنی بر نظر مکتب شیعه توجه ویژه‌ای شود.

سجادی ادامه داد: این اثر امروز و در آستانه عید سعید غدیرخم در شهر اصفهان رونمایی می‌شود و به‌صورت رایگان و از باب هدیه در اختیار عامه مردم قرار می‌گیرد.

محمدرضا حق‌شناس، قاری و مدیر پروژه قرآنی آوای معرفت نیز در این مراسم گفت: این پروژه با تشکیل یک کارگروه ویژه و با بررسی دلایل دوری مخاطبان عام از استماع آیات الهی، آغاز شد.

وی افزود: ترغیب و تشویق مخاطبان عام برای استماع آیات الهی و بهره‌گیری از نغمه‌های فارسی در تولید این اثر قرآنی مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این سرعت تلاوت و گام خواندن در تولید این اثر فاخر مقداری افزایش پیدا کرده است.

این قاری برجسته قرآن با بیان اینکه این ترتیل‌خوانی در استودیو مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان ضبط شده است، اظهار کرد: این اثر خالی از اشکال نیست و ما نیز چنین ادعایی نداریم.

وی اضافه کرد: این اثر در قالب ترتیل خوانده شده است، اما چون سرعت آن نسبت به ترتیل‌های عادی زیاد و کمتر از تحدیر است، نام آن را ترتیل تند قرار داده‌ایم. البته سعی کرده‌ایم اثری تولید کنیم که همه جای دنیا آن را مختص ایران بدانند، به همین دلیل همراه با ملودی‌های ایرانی و فارسی است.

حق‌شناس افزود: این اثر فاخر صرفاً برای ارائه در مسابقات و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی تولید نشده، بلکه هدف از تولید آن، استفاده عموم مردم است.

وی در پایان گفت: این پروژه از دهه فاطیمه سال ۹۹ آغاز و در سالروز شهادت امیرمؤمنان(ع) خاتمه یافت و در مجموع مراحل تولید این اثر در قالب ۴۴۰ ساعت ضبط استودیویی پیش رفته است.

لینک کوتاه : https://khm14.ir/?p=115
  • نویسنده : موسسه معرفت
  • منبع : حوزه

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.